Biotop

Architekturbüro Reinberg - known for its sustainable building strategies - designed this wood and glass structure with a buffer wall for heat storage for the company "Biotop". To the south, the building - of course - embraces a wonderful natural pond with facilities for swimming.

OHW - Experience

The tour starts on the jetty leading to the building and continues onwards to the first floor, the office spaces, the building services unit and the workshops behind it. Anyone looking to find out more about a building that is highly energy efficient and provides the perfect environment for people and animals will have come to the right place.
Parking available. Feel free to bring your swimming things – visitors can go for a dip in the on-site bathing pond.

Foto © Alfred Arzt, www.fotoundvideografie.com

Architecture: Georg W. Reinberg
Client: Peter Petrich
Structural engineer: werkraum wien
Landscape architecture: Anna Detzlhofer
Collaboration landscape architecture: Verena Frosch

Address:

Hauptstraße 285, 3411 Weidling, Lower Austria

Opening hours:

Sat. 10:00am - 5:00pm

Directions:

241, Weidling Schwedenheim

Construction period:

2002-03

Links:

B!otop
This building on nextroom